Skip to content

Ajutoare de stat: Comisia închide investigația privind sprijinul public acordat de România societății Oltchim

Comisia Europeană a închis investigația aprofundată privind sprijinul acordat de România societății petrochimice Oltchim.

Oltchim

În luna decembrie 2018Căutați traducerile disponibile pentru linkul precedentRO•••, Comisia a constatat că Oltchim a primit un ajutor incompatibil în valoare de aproximativ 335 de milioane EUR sub formă de: (i) neexecutare a datoriilor, (ii) anulare a datoriilor și (iii) continuare a livrărilor către Oltchim fără plată.

Comisia a impus României să recupereze acest ajutor.

În decembrie 2021, Tribunalul a constatat că Comisia nu a reușit să demonstreze că două măsuri de sprijin – neexecutarea datoriilor și anularea datoriilor – constituiau ajutoare de stat și, prin urmare, a anulat parțial decizia Comisiei din 2018.

Ca urmare a hotărârii Tribunalului, procedura oficială de investigare a Comisiei a rămas deschisă în ceea ce privește cele două măsuri în cauză. La 8 mai 2019, Oltchim a fost declarată insolvabilă și și-a încetat definitiv activitatea economică. Ca urmare a acestui fapt, investigația Comisiei a rămas fără obiect și, în consecință, Comisia și-a închis investigația.

Odată soluționate eventualele probleme de confidențialitate, vor fi disponibile mai multe informații pe site-ul webCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• al Comisiei dedicat concurenței, în registrul public al cazurilor, la numărul de caz SA.36086.

Detalii

Data publicării

30 iunie 2022

Date de contact

Nume

Arianna PodestaEmail

arianna.podesta@ec.europa.euPhone number

+32 229 87024

Nume

Maria TsoniEmail

maria.tsoni@ec.europa.euPhone number

+32 229 90526