Skip to content

S-au deschis candidaturile la Premiul Lorenzo Natali pentru jurnalism

├Äncep├ónd de ast─âzi, 29 mai, jurnali╚Ötii ├«╚Öi pot depune candidatura pentru Premiul Lorenzo Natali 2024, premiul emblematic al UE pentru jurnalism, prezent├ónd reportaje care ├«ndeplinesc criteriile acestui premiu. 

jurnaliști

Jurnali╚Ötii care se ocup─â de aspecte legate de clim─â, de mediu ╚Öi de energie, de domeniul digital ╚Öi de infrastructuri, de egalitatea de gen, de dezvoltarea uman─â, de migra╚Ťie ╚Öi de str─âmutarea for╚Ťat─â, de pace ╚Öi de guvernan╚Ť─â, de cre╚Öterea economic─â ╚Öi de locurile de munc─â sustenabile sau de tineret ├«╚Öi pot depune candidatura online p├ón─â pe 30 iunie, la ora 24.00 ÔÇô ora Bruxelles-ului (CEST).

Comisarul pentru parteneriate interna╚Ťionale, Jutta Urpilainen, a declarat: ÔÇ×Premiul Lorenzo Natali recunoa╚Öte ╚Öi celebreaz─â rolul esen╚Ťial pe care ├«l joac─â jurnali╚Ötii ├«n demascarea faptelor ╚Öi ├«n demonstrarea adev─ârului. El ├«ncurajeaz─â jurnali╚Ötii s─â ├«╚Öi fac─â auzit─â vocea, s─â aduc─â la lumina zilei pove╚Öti omene╚Öti necunoscute ╚Öi s─â se apere ├«n calitatea lor de gardieni ai libert─â╚Ťii presei. Jurnali╚Ötii pot contribui astfel la eforturile colective de construire a unor societ─â╚Ťi mai empatice, mai incluzive ╚Öi mai sustenabile, pentru o lume mai bun─â. ÔÇŁ

Un juriu format din jurnali╚Öti de talie interna╚Ťional─â ╚Öi din reprezentan╚Ťi ai principalelor organiza╚Ťii neguvernamentale din ├«ntreaga lume va desemna c├ó╚Ötig─âtorii pentru fiecare categorie. Fiecare c├ó╚Ötig─âtor va primi un premiu ├«n valoare de 10 000 EUR. C├ó╚Ötig─âtorului sau c├ó╚Ötig─âtoarei la categoria ÔÇ×Cel mai bun reportaj al unui t├ón─âr jurnalistÔÇŁ i se va oferi, de asemenea, o experien╚Ť─â profesional─â sau un stagiu la un partener media.

C├ó╚Ötig─âtorii vor fi anun╚Ťa╚Ťi ├«n cadrul ceremoniei de decernare a Premiului Lorenzo Natali, care va avea loc la Bruxelles ├«nainte de sf├ór╚Öitul anului.

Premiul aduce un omagiu fostului vicepre╚Öedinte al Comisiei Europene Lorenzo Natali, care a contribuit ├«n mod semnificativ la promovarea ╚Öi la aprofundarea politicilor europene de dezvoltare. Acest premiu men╚Ťine viu spiritul acestuia de peste 30 de ani, acord├ónd o distinc╚Ťie jurnali╚Ötilor ale c─âror reportaje ├«ncurajeaz─â schimbarea. Premiul a fost lansat pentru prima dat─â de Comisia European─â ├«n 1992.

Mai multe detalii sunt disponibile online.

Detalii

Data public─ârii

29 mai 2024

Date de contact

Ana Pisonero

Nume

Ana PisoneroNum─âr de telefon

+32 2 295 43 20

Daniel Puglisi

Nume

Daniel PuglisiNum─âr de telefon

+32 2 296 91 40