Skip to content

Președinta CE, Ursula von der Leyen, participă la reuniunea la nivel înalt axată pe securitatea energetică, parteneriatele energetice și dezvoltarea energiei verzi

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, participă la reuniunea la nivel înalt axată pe securitatea energetică, parteneriatele energetice și dezvoltarea energiei verzi.

Ursula von der Leyen

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va afla mâine, 17 decembrie, la București pentru a participa la un eveniment la nivel înalt pe tema securității energetice și a parteneriatelor din domeniul energiei, găzduit de Președintele României, Klaus Iohannis, și de Prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Liderii vor semna un acord privind un parteneriat strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi între Azerbaidjan, Georgia, Ungaria și România. Acordul va asigura apropierea din ce în ce mai mare a UE de partenerii săi din Caucazul de Sud și va ajuta ambele regiuni să realizeze tranziția către o energie curată, impulsionând totodată securitatea aprovizionării.

Cooperarea cu parteneri de încredere este din ce în ce mai importantă în condițiile în care Rusia utilizează energia ca armă și manipulează piețele energiei ca urmare a războiului său de agresiune împotriva Ucrainei.

În marja evenimentului, președinta von der Leyen va avea o întrevedere trilaterală cu președintele Iohannis și cu prim-ministrul Ciucă, în cadrul căreia se vor discuta chestiuni de interes bilateral.

Puteți urmări în direct observațiile Președintei pe site-ul EbSCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••.

Detalii

Data publicării

16 decembrie 2022

Date de contact

Nume

Dana Spinant (persoană de contact pentru presă)Email

dana.spinant@ec.europa.euPhone number

+32 2 299 01 50

Nume

Ștefan Turcu (persoană de contact pentru presă)Email

stefan.turcu@ec.europa.euPhone number

+4 0724 232 197