Skip to content

NextGenerationEU: Comisia a primit din partea României cea de a doua cerere de plată, în cuantum de 3,22 miliarde EUR, în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență

Comisia Europeană a primit din partea României cea de a doua cerere de plată, în cuantum de 3,22 miliarde EUR, în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență.

CererePlata2

Cea de a doua cerere de plată adresată de România se referă la 51 de etape și ținte care cuprind mai multe reforme și investiții din următoarele domenii: piața energiei electrice, eficiența energetică a clădirilor, mobilitatea durabilă, digitalizarea, buna guvernanță, gestionarea apei, turismul și cultura, precum și sănătatea, fiscalitatea și pensiile, educația, justiția și combaterea corupției și, în fine, sprijinul pentru sectorul privat.

Planul de redresare și reziliență al României va primi finanțări în cuantum de 12,1 miliarde EUR sub formă de granturi și de 14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi. Ca și pentru celelalte state membre, plățile din cadrul Mecanismului de redresare și reziliență se bazează pe îndeplinirea cerințelor de performanță și depind de punerea în aplicare de către România a investițiilor și a reformelor descrise în planul său de redresare și reziliență.

În prezent, Comisia examinează cererea de plată, urmând să transmită evaluarea sa preliminară Comitetului economic și financiar al Consiliului. Documentul Întrebări și răspunsuriCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• oferă informații suplimentare cu privire la procesul de depunere a cererilor de plată în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență.

Mai multe informații cu privire la Planul de redresare și reziliență al României sunt oferite onlineCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentRO•••.

Detalii

Data publicării

16 decembrie 2022

Date de contact

Nume

Veerle NuytsEmail

veerle.nuyts@ec.europa.euPhone number

+ 32 2 299 63 02

Nume

Tommaso AlberiniEmail

tommaso.alberini@ec.europa.euPhone number

+ 32 2 295 70 10