Skip to content

EUROPE DIRECT Teleorman – Programul estimativ al lunii MARTIE 2022

Luna martie – Actualizarea permanentă a website-ului: www.edteleorman.ro.

Luna martie„Noua poveste europeană” – promovarea instituţiilor Uniunii Europene, diseminarea informaţiilor europene la nivelul comunităţii locale, punând accent pe cetățenia europeană, drepturile şi libertăţile cetăţenilor europeni, democrația, priorităţile UE pentru 2022: Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe scena internaţională, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, NextGenerationEU, Anul European al Tineretului, Conferinţa privind viitorul Europei, alte teme europene de interes pentru diverse categorii de public, dar şi informarea despre activităţile Centrului EUROPE DIRECT Teleorman pe site-ul şi pe paginile de Facebook, Instagram şi Twitter ale acestuia.

1 – 31 martie „Relațiile cu mass-media şi cu multiplicatorii de la nivel local” – transmiterea materialelor de presă, comunicatelor, anunţurilor, articolelor şi a documentelor informative europene utile cetăţenilor, către mass-media şi multiplicatorii locali de informaţii. Materialele de presă se vor axa, în principal, pe teme legate de UE, priorităţile anului 2022, dar şi pe activităţile Centrului EUROPE DIRECT Teleorman.

9 martie:

            ► Participarea echipei EUROPE DIRECT Teleorman la sesiunea de formare cu tema World Cafe – Open Space, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Activitatea va avea loc online.

15 martie:

            ► „Fii voluntar EUROPE DIRECT Teleorman!” – Centrul EUROPE DIRECT Teleorman organizează o nouă selecție de voluntari. Cu acest prilej, vor avea loc: prezentarea Centrului, a finanțatorilor, a obiectivelor și misiunii, dar și a Planului de comunicare pentru anul 2022.

Activitatea va avea loc față în față, la sediul ED Teleorman, sau online.

24 martie:

ora 11:00„Lecţia de informare europeană”, dezbatere pe tema Conferinţei privind viitorul Europei – CoFE, dar şi a priorităţilor UE şi de comunicare pentru anul 2022: Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe scena internaţională, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, NextGenerationEU, Anul European al Tineretului, precum şi despre activitatea şi proiectele instituţiilor europene şi ale Centrului EUROPE DIRECT Teleorman. Manifestarea va avea loc în parteneriat cu Școala Gimnazială  nr. 1 cu  clasele I – VIII Măldăeni,  coordonatori: prof. Simona Iordache – directorul instituției, și bibliotecar Georgeta RobuBiblioteca Comunală „George Gană” Măldăeni.

Locul: Evenimentul se va desfășura faţă în faţă, cu respectarea normelor în vigoare, la Școala Gimnazială  nr. 1 Măldăieni sau online.

La cerere, organizăm ore de informare și alte evenimente specifice pe diferite teme europene în şcoli, licee, ONG-uri, biblioteci publice etc.