Skip to content

EUROPE DIRECT Teleorman – Programul estimativ al lunii MAI 2023

Luna mai – Actualizarea permanentă a website-ului: www.edteleorman.ro.

Luna mai „Noua poveste europeană” – promovarea instituţiilor Uniunii Europene, diseminarea informaţiilor europene la nivelul comunităţii locale, punând accent pe cetățenia europeană, drepturile şi libertăţile cetăţenilor europeni, democrația, priorităţile UE pentru 2023: Un Pact verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe plan internaţional, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, NextGenerationEU, REPowerEU, 2023 – Anul European al Competențelor, alegerile europene din 2024, alte teme europene de interes pentru diverse categorii de public, dar şi informarea despre activităţile Centrului EUROPE DIRECT Teleorman pe site-ul şi pe paginile de Facebook, Instagram şi Twitter ale acestuia.

1 – 31 mai „Relaţiile cu mass-media şi cu multiplicatorii de la nivel local” – transmiterea materialelor de presă, comunicatelor, anunţurilor, articolelor şi a documentelor informative europene utile cetăţenilor, către mass-media şi multiplicatorii locali de informaţii. Materialele de presă se vor axa, în principal, pe teme legate de UE, priorităţile anului 2023, dar şi pe activităţile Centrului EUROPE DIRECT Teleorman.

9 mai ZIUA EUROPEI

În program:  

orele 08:00 – 16:00: Ziua Porţilor Deschise la EUROPE DIRECT Teleorman.

ora 13:00-14:30:

„Descoperă! Învață! Trăiește!”dezbatere-concurs privind verificarea și îmbunătățirea cunoștințelor despre ce este și cum funcționează Uniunea Europeană – trecut, prezent și viitor, adresată elevilor de liceu din judeţul Teleorman (din clasele IX-XII), în Anul European al Competențelor.

ora 14:30-15:30:

„Lecţia de informare europeană”, pe tema Anului European al Competențelor, a priorităţilor UE şi de comunicare pentru anul 2023, precum şi despre activitatea şi proiectele instituțiilor europene şi ale EUROPE DIRECT Teleorman.

ora 15:30-16:00:

„Identitate și valori europene” – moment artistic susţinut de voluntari ai Centrului EUROPE DIRECT Teleorman, pregătiți de artistul Tedy Stîngă.

Locul: Centrul EUROPE DIRECT Teleorman