Skip to content

EUROPE DIRECT Teleorman – Programul estimativ al lunii IANUARIE 2022

Luna ianuarie – Actualizarea permanentă a website-ului: www.edteleorman.ro.

Luna ianuarie„Noua poveste europeană” – promovarea instituţiilor Uniunii Europene, diseminarea informaţiilor europene la nivelul comunităţii locale, punând accent pe cetățenia europeană, drepturile şi libertăţile cetăţenilor europeni, democrația, priorităţile UE pentru 2022: Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe scena internaţională, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, NextGenerationEU, Anul European al Tineretului, Conferinţa privind viitorul Europei, alte teme europene de interes pentru diverse categorii de public, dar şi informarea despre activităţile Centrului EUROPE DIRECT Teleorman pe site-ul şi pe paginile de Facebook, Instagram şi Twitter ale acestuia.

1 – 31 ianuarie „Relaţiile cu mass-media şi cu multiplicatorii de la nivel local” – transmiterea materialelor de presă, comunicatelor, anunţurilor, articolelor şi a documentelor informative europene utile cetăţenilor, către mass-media şi multiplicatorii locali de informaţii. Materialele de presă se vor axa, în principal, pe teme legate de UE, priorităţile anului 2022, dar şi pe activităţile Centrului EUROPE DIRECT Teleorman.

27 ianuarie:

► ora 12:30 „Lecţia de informare europeană”, dezbatere pe tema Conferinţei privind viitorul Europei – CoFE, dar şi a priorităţilor UE şi de comunicare pentru anul 2022: Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe scena internaţională, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, NextGenerationEU, Anul European al Tineretului, precum şi despre activitatea şi proiectele instituţiilor europene şi ale Centrului EUROPE DIRECT Teleorman. Manifestarea va avea loc în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Roşiori de Vede, coordonatori: prof. Petia Fierăscu – directorul instituţiei, prof. Cristina Rădiţă – director adjunct, prof. Daniela Mitu, prof. Mariana Opriş şi prof. Aurelia Subţirelu.

Locul: Evenimentul se va desfășura faţă în faţă, cu respectarea normelor în vigoare, la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Roşiori de Vede sau online.

La cerere, organizăm ore de informare și alte evenimente specifice pe diferite teme europene în şcoli, licee, ONG-uri, biblioteci publice etc.