Skip to content

EUROPE DIRECT Teleorman – Programul estimativ al lunii FEBRUARIE 2023

1-28 februarie – Actualizarea permanentă a website-ului: www.edteleorman.ro.

1-28 februarie „Noua poveste europeană” – promovarea instituţiilor Uniunii Europene, diseminarea informaţiilor europene la nivelul comunităţii locale, punând accent pe cetățenia europeană, drepturile şi libertăţile cetăţenilor europeni, democrația, priorităţile UE pentru 2023: Un Pact verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe plan internaţional, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, NextGenerationEU, REPowerEU, Anul European al Competențelor, alegerile europene din 2024, alte teme europene de interes pentru diverse categorii de public, dar şi informarea despre activităţile Centrului EUROPE DIRECT Teleorman pe site-ul şi pe paginile de Facebook, Instagram şi Twitter ale acestuia.

1-28 februarie „Relaţiile cu mass-media şi cu multiplicatorii de la nivel local” – transmiterea materialelor de presă, comunicatelor, anunţurilor, articolelor şi a documentelor informative europene utile cetăţenilor, către mass-media şi multiplicatorii locali de informaţii. Materialele de presă se vor axa, în principal, pe teme legate de UE, priorităţile anului 2023, dar şi pe activităţile Centrului EUROPE DIRECT Teleorman.

1 februarie:   

ora 10:00 –  „Prezentarea priorităților Președentiei suedeze la Consiliul Uniunii Europene”, evenimentorganizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Activitatea va avea loc online.

3 februarie:   

„Fii voluntar EUROPE DIRECT Teleorman!” – Centrul EUROPE DIRECT Teleorman organizează o nouă selecție de voluntari. Cu acest prilej, vom prezenta Centrul ED Teleorman, finanțatorii, obiectivele și misiunea acestuia, dar și Planul de comunicare pentru anul 2023.

Locul: Sediul ED Teleorman

16 februarie:   

orele 10.00-13.00 – Vizita Voluntarilor EUROPE DIRECT Teleorman la Guvernul României – autoritatea publică a puterii executive, care asigură realizarea politicii interne și externe a țării și exercită conducerea generală a administrației publice.

 Locul: Guvernul României 

ora 14:00Echipa şi voluntari EUROPE DIRECT Teleorman în vizită la sediul EURONEWS România -filiala mărcii Euronews, care livrează știri locale, regionale, naționale și internaționale prin TV și platforme digitale.

Locul: Sediul EURONEWS România.

22 februarie:   

ora 14:00„Lecția de informare europeană”, dezbatere pe tema Anului European al Competențelor, a priorităţilor UE şi de comunicare pentru anul 2023, precum şi despre activitatea şi proiectele instituțiilor europene şi ale EUROPE DIRECT Teleorman. Manifestarea va avea loc în parteneriat cu Școala Postliceană FEG Education Roșiori de Vede, al cărei obiectiv principal este desfășurarea unui program educațional care să creeze specialiști capabili să răspundă mobilității continue de pe piața muncii din România și să se integreze ușor în structurile profesionale din celelalte țări ale UE. Colaboratorii noștri vor fi prof. Petia Fierăscu – directorul instituției și prof. as. Dan Drăgoi.

Locul: Școala Postliceană FEG Education Roșiori de Vede

            La cerere, organizăm ore de informare și alte evenimente specifice pe diferite teme europene în şcoli, licee, ONG-uri, biblioteci publice etc.