Skip to content

EUROPE DIRECT Teleorman la Şcoala Gimnazială Călmățuiu de Sus, cu o nouă lecție de informare europeană!

🍂În această zi frumoasă de toamnă, cu multă culoare și miros de frunze ruginii, echipa EUROPE DIRECT Teleorman a pornit la drum către una dintre cele mai pitorești localități din județul Teleorman: Călmățuiu de Sus. Am avut, astfel, bucuria de a descoperi o localitate curată, îngrijită, preocupată de mediul înconjurător, cu oameni muncitori și copii inteligenți.

🍁Cum am aflat aceste lucruri? Simplu! Am poposit cu binecunoscuta noastră Lecție de informare europeană la Şcoala Gimnazială Călmățuiu de Sus, acolo unde am stat de vorbă cu peste 60 de elevi și cadre didactice, despre cum pot să-şi facă auzită vocea în Anul European al Tineretului, despre priorităţile Uniunii Europene pentru anul 2022, despre Pactul verde european și O Europă pregătită pentru era digitală, despre Spaţiul învăţării – ghişeul unic pentru materiale oficiale, jocuri și multe alte informații despre Uniunea Europeană, despre activitatea şi proiectele instituţiilor europene şi ale Centrului ED Teleorman, dar şi despre oferta educaţională propusă instituţiilor şcolare de către centrul european de informare din județul Teleorman.

🌺Totodată, am avut plăcerea să cunoaştem „Echipa Florilor”, alcătuită din patru elevi minunați şi un profesor coordonator extrem de implicat și anume prof. Liliana Băltoiu, echipă care a participat la competiţia națională #EuroQuiz 2022, organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Ministerul Educaţiei. Iar noi nu am mers cu mâna goală la Călmățuiu de Sus, ci încărcaţi cu daruri pentru aceşti copii inimoşi, muncitori şi foarte dornici de a învăţa cât mai mult, daruri oferite de RCE în România, dar şi de ED Teleorman.

Felicitări, dragi tineri europeni! Felicitări, doamna profesoară!

🎁Și pentru că am găsit copii care au primit informația europeană cu sufletul la gură, ne-a fost foarte greu să stabilim cel mai implicat elev. După votul democratic și întrebări de departajare, am desemnat câștigătorul diplomei pentru cel mai activ elev şi anume Marius Beșliu, de la clasa a VII-a.

Felicitări, Marius!

👏Mulţumim pentru colaborare directoarei unităţii de învăţământ din această localitate, prof. Mihaiela Radu, dar și prof. Liliana Băltoiu și tuturor cadrelor didactice implicate! Mulțumim, de asemenea, pentru găzduire primarului Comunei Călmățuiu de Sus, dl Ovidiu-Valeriu Ghenea, și viceprimarului așezării, dl Lucrețiu Bogdan Udrea, și vă felicităm pentru munca dumneavoastră!

👉Împreună facem diferența! Împreună construim viitorul Europei!

#anuleuropeanaltineretului #pactulverdeeuropean