Skip to content

Comisia anunță câștigătorii din 2021 ai Premiului Megalizzi – Niedzielski pentru jurnaliștii aspiranți și lansează o nouă cerere de propuneri

Comisia a anunțat câștigătorii ediției din 2021 a Premiului Megalizzi – Niedzielski pentru jurnaliștii aspiranți: Irene Barahona Fernández din Spania și Jack Ryan din Irlanda.

megalizzi

Irene și Jack au primit premiul pentru activitatea lor promițătoare, dedicarea față de jurnalismul de calitate și atașamentul față de valorile UE.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: Constatăm cu bucurie că tinerii jurnaliști europeni sunt plini de energie și își manifestă interesul față de UE. Pe parcursul crizei provocate de pandemia de COVID-19 ni s-a demonstrat, încă o dată, importanța unor mijloace de comunicare corecte și informative. O presă liberă, la fel ca toate instituțiile democrației, nu trebuie considerată un lucru de la sine înțeles; trebuie să udăm copacul democrației dacă vrem să beneficiem în continuare de roadele acestuia. Este important să ne gândim la viitorul jurnalismului și să îi sprijinim și încurajăm pe tinerii jurnaliști. De aceea, am lansat o nouă rundă de sprijin pentru mass-media.” 

În cursul ceremoniei de decernare a premiilor, Comisia a lansat a 5-a cerere de propuneriCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• care sprijină măsurile de informare cu privire la politica de coeziune a UE, cu un buget total de 7 milioane de euro. Mass-media, precum și universitățile, agențiile de comunicare și alte entități private și organisme publice sunt invitate să își prezinte propunerile de raportare independentă din punct de vedere editorial cu privire la politica de coeziune. Comisia va acoperi 80 % din costul proiectelor, cu granturi în valoare de până la 300.000 de euro pentru beneficiarii selectați. Termenul de depunere a candidaturilor este 11 ianuarie 2022.

Premiul Megalizzi – Niedzielski pentru jurnaliștii aspiranțiCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• a fost lansat în 2019 și onorează memoria lui Antonio Megalizzi și a lui Bartek Pedro Orent-Niedzielski, tineri jurnaliști europeni cu un atașament puternic față de UE și față de valorile sale, care și-au pierdut viața în urma unui atac terorist care a avut loc la Strasbourg la sfârșitul anului 2018.

Exemple de acțiuni de comunicare ale beneficiarilor anteriori sunt disponibile pe această hartă interactivăCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••.

Detalii

Data publicării14 octombrie 2021

Date de contact

Vivian Loonela

E-mailvivian.loonela@ec.europa.euNumăr de telefon+32 229 66712

Veronica Favalli

E-mailveronica.favalli@ec.europa.euNumăr de telefon+32 229 87269