Evenimentele organizate de Consiliul Local, Primăria Municipiului Roșiori de Vede, prin Serviciul pentru Cultură, Educație, Creație și Sport și EUROPE DIRECT Teleorman în cadrul campaniei „Săptămâna europeană a mobilităţii”, au continuat astăzi, 21 septembrie, cu acțiunea „Ziua de Curățenie Națională 2024”, proiect realizat în parteneriat cu Asociația „Let¢s Do it, Romania!” și Asociația Municipiilor din România.
Echipați cu mănuși și saci, puși la dispoziție de Asociația „Let’s Do It, Romania” și EUROPE DIRECT Teleorman, cei aproape 450 de participanți (elevi, profesori, studenți, bibliotecari, oameni de cultură, ingineri silvicultori, economiști, polițiști, părinți, bunici și pitici…) au avut de colectat deșeurile găsite pe traseul: sediul SCECS – ED Teleorman – Primărie – str. Sf. Teodor – str. Caragiale – str. A.I.Cuza – str. Republicii – Stadionul Municipal.
La Roșiori de Vede, toate unitățile școlare au răspuns afirmativ mobilizării și anume: Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială „Alexandru Depărățeanu”, Școala Gimnazială „Dan Berindei”, Școala Gimnazială „Zaharia Stancu”, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” și Colegiul Național „Anastasescu”. Acestora li s-au alăturat voluntari ai centrului EUROPE DIRECT Teleorman, dar și reprezentanți ai Ocolului Silvic Roșiori de Vede.
„Ziua de Curățenie Națională” este o inițiativă ce a luat naștere în Estonia, în anul 2008. În România, în cele zece ediții desfășurate începând cu anul 2010, au fost mobilizați peste 2.400.000 de voluntari, dintre care mai mult de 1.000.000 au fost tineri. Cu ajutorul lor, dar și cu susținerea a 450 de companii și a 1.900 de primării, au fost strânse peste 27.000 de tone de deșeuri. Iar astăzi, 21 septembrie, a avut loc o mobilizare a voluntarilor din lumea întreagă pentru a curăța deșeurile de pe toată suprafața Pământului, într-o singură zi.
Mulțumim tuturor participanților pentru susținere și implicare! De asemenea, mulțumim pentru sprijinul acordat în realizarea acestei acțiuni de curățenie Direcției Poliția Locală și SC Urbis ServConstruct SRL!
Acțiunea de astăzi demonstrează rezultatele pozitive ce decurg din colaborarea dintre cetățeni, mediul public și mediul privat, acestea formând comunitățile în care trăim, iar cele câteva sute de kilograme de deșeuri colectate stau dovadă în acest sens.
Concluzia? Când se vrea, se poate! ÎmprEUnă putem păstra Pământul curat!