Skip to content

29 iunie – ZIUA DUNĂRII

Sarcina centrului EUROPE DIRECT Teleorman, ca prim punct de acces la Uniunea Europeană pentru cetățenii din județ, dar şi din Regiunea Sud-Muntenia, rămâne aceea de a oferi suport în îndeplinirea priorităților emblematice ale CE în anul 2023: Anul European al Competențelor, Un Pact verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe plan internaţional, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, NextGenerationEU, REPowerEU, alegerile europene din 2024¸ dar și alte posibile inițiative comune interinstituționale privind prioritățile convenite de Comisia Europeană, Consiliul și Parlamentul European. O atenție aparte acordăm unor teme axate pe acțiunile UE de redresare în urma crizei și de modernizare a societății în mod ecologic și digital și anume: tranziția verde, digitală și echitabilă, răspunsul UE la război, statul de drept, democrația și valorile europene.

În acest context, Primăria Orașului Zimnicea (inițiatorul evenimentului), Biblioteca Orășenească „Miron Radu Paraschivescu” Zimnicea, Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman, Biblioteca Municipală „Gala Galaction” Roșiori de Vede și EUROPE DIRECT Teleorman organizează joi, 29 iunie 2023, la Zimnicea, o serie de activități dedicate ZILEI DUNĂRII. Vor participa reprezentanți ai administrației publice din orașul Zimnicea, bibliotecari din bibliotecile publice din județul Teleorman, oameni de cultură, dar și elevi și cadre didactice.

Mările, oceanele, fluviile și mediul Europei reprezintă o sursă de bogăție naturală și economică pentru continent. Avem datoria de a le conserva și de a le proteja pentru a ne asigura că ne vor putea susține și în viitor.

Schimbarea depinde de fiecare dintre noi, iar împreună facem diferența! De aceea, IMPLICĂ-TE și TU!