Skip to content

EUROPE DIRECT Teleorman – Programul estimativ al lunii APRILIE 2023

1-30 aprilie  – Actualizarea permanentă a website-ului: www.edteleorman.ro.

1-30 aprilie  – „Noua poveste europeană” – promovarea instituţiilor Uniunii Europene, diseminarea informaţiilor europene la nivelul comunităţii locale, punând accent pe cetățenia europeană, drepturile şi libertăţile cetăţenilor europeni, democrația, priorităţile UE pentru 2023: Un Pact verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe plan internaţional, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, NextGenerationEU, REPowerEU, 2023 – Anul European al Competențelor, alegerile europene din 2024, alte teme europene de interes pentru diverse categorii de public, dar şi informarea despre activităţile Centrului EUROPE DIRECT Teleorman pe site-ul şi pe paginile de Facebook, Instagram şi Twitter ale acestuia.

1-30 aprilie„Relaţiile cu mass-media şi cu multiplicatorii de la nivel local” – transmiterea materialelor de presă, comunicatelor, anunţurilor, articolelor şi a documentelor informative europene utile cetăţenilor, către mass-media şi multiplicatorii locali de informaţii. Materialele de presă se vor axa, în principal, pe teme legate de UE, priorităţile anului 2023, dar şi pe activităţile Centrului EUROPE DIRECT Teleorman.

19 aprilie:

ora 11:00 „ÎmprEUnă pentru lumea de mâine” – dezbatere civică locală cu implicarea continuă a cetățenilor, având ca teme: Anul european al competențelor, NextGenerationEU, REPowerEU, acțiuni ulterioare Conferinței privind viitorul UE și alegerile europene din 2024. Vor participa personalități ale vieții social-politice și culturale teleormănene, elevi și profesori din școlile și liceele roșiorene.

Locul: Sala de confeințe a DCECS Roșiori de Vede

26 aprilie:   

ora 11:00„EUROPE DIRECT în bibliotecile din judeţul Teleorman – puncte de informare europeană” dezvoltarea reţelei de informare a Centrului EUROPE DIRECT Teleorman în bibliotecile publice din judeţul Teleorman.

– „Lecția de informare europeană”, dezbatere pe tema Anului European al Competențelor, a priorităţilor UE şi de comunicare pentru anul 2023, precum şi despre activitatea şi proiectele instituțiilor europene şi ale EUROPE DIRECT Teleorman.

Manifestările vor avea loc în parteneriat cu Biblioteca Orăşenească „Miron Radu Paraschivescu” Zimnicea, coordonator: Bogdan Cotruță – bibliotecar.

Locul: Biblioteca Orăşenească „Miron Radu Paraschivescu” Zimnicea

            La cerere, organizăm ore de informare și alte evenimente specifice pe diferite teme europene în şcoli, licee, ONG-uri, biblioteci publice etc.