Skip to content

Construim Europa împreună cu consilierii locali (BELC)!

Într-o zi de vară toridă, inspirați de strategia UE privind implicarea consilierilor locali și încurajarea dezbaterilor referitoare la chestiuni ale Uniunii Europene și la viitorul Europei, la dreptul de vot și puterea acestuia, la importanța educației și a perfecționării, 15 tineri au ales să petreacă, astăzi, 17 august, câteva ore la atelierul „Construim Europa împreună cu consilierii locali” din cadrul proiectului „Școala de vară”, organizat de Centrul EUROPE DIRECT Teleorman, găzduit de Biblioteca Municipală „Gala Galaction” din Roșiori de Vede.

Anul european al competențelor, alegerile europene din anul 2024, Planul de Redresare și Reziliență (PNRR) – priorități investiționale și reforme necesare pentru redresare și creștere sustenabilă, corelate tranziției verzi și digitale avute în vedere de Comisia Europeană, importanța votului și puterea acestuia, datoria și responsabilitatea fiecăruia dintre noi de a participa la vot, de a ne implica pentru binele comunității, de a lua decizii în cunoștință de cauză, despre valori și principii care trebuie să ne călăuzească viața, despre implicarea politică și doctrine politice, despre cariere de succes și puterea exemplului personal sunt doar câteva dintre subiectele dezbaterii pe care cursanții Școlii de vară le-au susținut cu un membru BELC și, totodată, consilier în Consiliul Local al Municipiului Roșiori de Vede și anume prof. Cristiana-Mirela Piper-Savu.

Alegerile pe care le facem în viață ne influențează destinele, viitorul nostru, dar și al altora! De aceea, fii informat! Fii implicat! Fii pregătit! ÎmprEUnă construim viitorul Europei!

#europeanyearofskills